Ekologiczny polski nabiał z mleka krowiego

Jesteśmy niewielką mleczarnią położoną na Mazurach w malowniczej miejscowości Łukta. Mnogość jezior, łąk i lasów dookoła nas idealnie komponuje się z naszą ideą, która towarzyszy nam od samego początku – zdrowie i ekologia ponad wszystko!

W roku 2008 rozpoczęliśmy produkcję ekologicznych wyrobów mleczarskich. Produkcja odbywa się w sposób tradycyjny. Wiele czynności wykonywana jest przez naszych pracowników ręcznie, ograniczając przy tym udział maszyn w procesie produkcyjnym.

Za cel obraliśmy sobie produkcję wyrobów o prostym składzie i niepowtarzalnym smaku. Surowce potrzebne do produkcji pozyskujemy z lokalnych, ekologicznych upraw oraz hodowli. To właśnie wyselekcjonowane surowce, w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji tworzą jakość naszych produktów. Wdrożyliśmy system HACCP, który jest systemem nadzoru nad żywnością, ukierunkowanym na likwidację bezpośrednich przyczyn zagrożeń zdrowia, bezpośrednio w miejscu ich powstawania. Przeprowadzamy także audyty wewnętrzne. Dodatkowo każda partia naszych produktów badana jest pod kątem analiz fizykochemicznych oraz mikrobiologicznych. Posiadamy także certyfikat „Jakość, tradycja”.

Nie możemy nie wspomnieć o naszych pracownikach – ludziach z pasją, którzy tworzą naszą markę. Jesteśmy niewielkim przedsiębiorstwem, zatrudniającym około 20 pracowników – ludzi z pasją, zaangażowaniem oraz sercem do pracy. Stawiamy na ciągły rozwój. Pragniemy spełniać oczekiwania naszych konsumentów, wprowadzając nowe produkty oraz udoskonalając te aktualne.
System działa na platformie SolEx B2B